huzurdankale tarafından

Bir de fotoğrafların kokusu olsa…

(kek için) 50 gr Oda Sıcaklığında Erimiş TEREYAĞI / 125 gr UN / 150 gr ŞEKER

1 çk KABARTMA TOZU / 1/2 çk KARBONAT / Bir tutam TUZ /3 yk KURU PAPATYA

1 sb SÜT / 1 büyük YUMURTA/ 1 çk VANİLYA ESANSI

 (Üzeri İçin) 200 gr PUDRA ŞEKERİ / 1 yk BAL / 5 yk KREMA / Bir tutam TUZ

Yapılışı:Tereyağı, un, şeker , kabartma tozu, karbonat,bir tutam tuz ve kremayı kıvamı elde edilinceye kadar mikser yardımıyla çırpıp karışımın üzerine papatya dökülür ve hafif kumlu kıvama gelene kadar yaklaşık 5 dakika karştırılır.Evde çay yapmak için kullandığım kuru papatyalarımı rondodan geçirdim ben ama yerine papatya çayının içi de kullanılabilir 🙂

Küçük bir kasede sütü, yumurtayı ve vanilya esansı karıştırılır ve  yarısı unlu karışımın üzerine eklenip biraz çırpılır, hemen sonra diğer yarıyı da eklenir ve bi dakka daha çırpılır.Kek kıvamına gelince küçük muffin kaplarına bölüştürüp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.

Onlar soğurken de üzerleri için “glaze” hazırlayalım bir de.Glaze’in Türkçe anlamı ; cam, cila, sır, jöle hatta “glaze” olarak geçiyor.Parlak ,tatlı kaplama diyelim biz ona.Orta büyüklükte bir kasede pudra şekerini, balı, kremayı ve tuzu çırpılır.Keklerimiz soğuyunca üzerine bir bıçak ya da (benimki biraz sıvı oldu) kaşıkla yayıp, süslemek için de papatya tozu dökülür.Böylece çiçekten pastamız olup biter, baharı bekler…

kendime not: Ne çok “çırpmak” fiilini kullanmışım, alternatif şart 🙂

Reklamlar