huzurdankale tarafından

  • 300 gr tam buğday unu / 1 yemek kaşığı şeker / 1 silme çay kaşığı tuz / 200 gr tereyağı (soğuk) / Yarım bardak soğuk su / 4 adet orta boy şeftali / 5 adet kırmızı erik / Yarım limonun suyu / Vanilya özü / 2 yemek kaşığı beyaz şeker / 2 yemek kaşığı kahverengi şeker / 1,5 çay kaşığı toz tarçın / Az bişi muskat cevizi rendesi / 1 çay kaşığının ucu kadar tuz

Hamuru için; unun içerisine tuz ve şeker eklenir, ardından tereyağı küçük parçalara kesilerek una yedirilir. Hamur şekillenmeye başlayınca, soğuk su yavaş yavaş karışıma eklenir. Su yedirdirildikten sonra ikiye ayrılan hamur, buzdolabı poşetlerine konulup en az yarım saat dolapta bekletilir.

İçi için; şeftaliler ve erikler kesilir, üzerlerine limon suyu dökülerek karıştırılır. Şeker, tarçın, muskat cevizi, tuz ve vanilya özü de eklenerek karıştırmaya devam edilir. Ardından mısır nişastası eklenir, ikiye ayrılan hamurlardan biri kullanılacak kaptan biraz daha geniş açılır ve tabana yayılır. Hazırlanan iç de üzerine dökülür. Diğer hamur da kullanılan kabın tabanı kadar açılır ve yaklaşık 1,5 santimlik şeritler halinde kesilir. Kafes şeklinde turtanın üzerine örtülür. Üzerine ise, fırça yardımıyla istenirse süt ve kahverengi şeker eklenebilir. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık yarım saat pişirilir. Yaz turtası, sıcak, ılık, soğuk veya dondurmalı, dondurmasız tüketilir mis olur:) favori tarifiniz olur. Ama şimdi kış geldiğinden meyveleri elma ve portakalla değiştirmek de pek güzel olur

Reklamlar