Çikolata Parçalı KurabiyemMm

huzurdankale tarafından

1213 Proje Fotograflar

Kek güzeldir, kolaydır, hızlıdır “Bir kek çırpıyım.” dedin mi bi yarım saate pişmiş önüne gelme ihtimali vadır (biraz deli gibi hızlı yapıyorum evet). Ama kurabiye önceden daha uzun hazırlık ister ve nitekim daha da uzun süre dayanır. Çikolata parçalı kurabiyeyi sanırım bir 10 kere denedim 10 farklı tariflerle, bu yazacağım istediğime en yakını (evet hala bulamadım “o” tarifi). Bu tombul kurabiyeler pişinde biraz sert gibi duruyor ama ısırınca içi “chewy” denilen sakız gibi bir kıvama sahip. Bir de derin dondurucuda 1 hafta beklesin o zaman kıvamı inanılmaz oluyor! Çünkü hamur kendine geliyor, malzemeler birbirini buluyor:)

Malzemeler: 2,2 su bardağı un / Yarım Çay Kaşığı Karbonat / Yarım Çay Kaşığı Tuz / 150 gr. eritilmiş Tereyağı / 150 gr. Kahverengi Şeker / 1 yemek kaşığı vanilya özütü/ 1 yumurta / 1 yumurta sarısı / 2 bardak Doğranmış Bitter Çikolata

Yapılışı:  Önce marketten (en ucuzu en iyi) aldığınız 2 paket bitter çikolatayı bıçakla kesin, çünkü hazır damla çikolatalar erimiyor ve tat vermiyor.

photo-6

Ardından unu, tuzu, karbonatı karıştırın. Ayrı bir kapta da şeker ve tereyağını krema gibi olana kadar mikserler çırpın, üzerine yumurtayı, yumurta sarısını ve vanilya özütünü de ekleyip tekrar 1-2 dakika çırpın. Kuru malzemeleri de bu karışıma ekleyip ardından çikolata parçalarını da koyun.

İkinci önemli ayrıntı ise bu çikolataları bir tahta kaşık yardımıyla küçük toplar halinde ezmeden ve mümkün oldugu kadar benzer boylarda tepsiye dizin, 200 derece ısıtılmıs fırında 15 dakika kadar pişirin, pek karamel olmadan çıkarın, dışı çıtır içi yumuşacık on numara kurabiyeniz olsun ve hemen fotografını çekin 🙂

not: eğer buzlukta 2-3 gün bekletirseniz süper dağılıyor ağızda!


IMG_0426 IMG_0427 IMG_0428

Reklamlar