Puf TatlıSı

huzurdankale tarafından

DSCN0109

Bi tane melek arkadaşım var, onun gelişi için yapıldı bu eğlenceli tatlı. Büyümüş de küçülmüş gibi bir tatlı oldu, sanki cok ugrasılmıs gibi duruyor ama kekten kolay yapması 🙂

photo (10)

  • Puf İçin Malzemeler : 4 Adet Milföy Hamuru (2li duracak, yani 8 tane aslında
  • Krema İçin: Yarım Litre Süt, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası,1 Çay bardağı şeker, isterseniz de vanilya
  •  İçi için: istediğiniz meyve (ben erik, şeftali, armut kullandım, muz olur, elma olur, portakal:)
  •  Üzeri için: Azıcık Pudra Şekeri
  • Pufun Yapılışı: 4 tane ikili milföy hamurunu ortadan bölmeden biraz oda sıcaklıgında bekletip merdane yardımıyla biraz açın ki malzeme koymaya yüzeyi genişlesin. sonra bu 4 hamurun üzerine çatalla 8-10 yerinden batırın ki fırında kocaman kabarmasın düz kalsın. 180 derece fırında üzeri turunculaşıncaya, çıtırlaşana kadar pişirip cıkarın ve sogumaya bırakın.
  • Bu sırada da kremayı hazırlayın mesela, süt,un, şeker nişastayı kaynayana kadar karıştırın; altını kapatmadan         hemen once de yarım paket vanilya ekleyebilirsiniz severseniz:) Ve soğumaya bırakın.

Her şeyler soğurken istediğiniz meyveleri yıkayıp ince ince kesin. Sonra uygun bir kaba ilk sıraya sogumus olan milfoyu, üzerine bir sıra kremayı ve sonra da meyveleri dizin, bu işlemi 2 kere daha tekrarlayıp en son kata da milföyü koyup üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin, dolapta bekletilince de mis gibi oluyor:)

afiyetler ola.

puftatlı1

DSCN0121

DSCN0100

Reklamlar