Yılbaşı Keki

huzurdankale tarafından

‘first we eat, then we do everything else.’

Processed with VSCOcam with c1 preset

Çoğunun yerken “ya bu fıstıklı ama tadı gelmiyo...” diye sorularla ilk deneyimini yaşadığı ıspanak püreli yeşil keki çok çok yapıyordum aslında da renkli rulo pastalar görünce bir de pandispanyayla  deneyeyim dedim, yeşil yeşil..

Kışın vazgeçilmez meyvesi narla üzerini süslemek vardı aklımda ama iç kremasına ekledim yaparken, eldeki ananası da koyunca mis bişi oldu.

yeni yılda basit ama bir o kadar lezzetli ve yeşil, beyaz, kırmızı renkleriyle yeniyıl ruhuna uygun bir kek yapmak isterseniz, bi düşünün derim.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Malzemeler:

Kek İçin:

3 Büyük Boy Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı suda haşlanıp püre yapılmış ıspanak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 Su Bardağı Un (doygunluğa bakarak yapalım, cok koyu bi hamur olmamalı)

İçi İçin: Krem Şanti, nar taneleri, 1 sb. ananas, yarım su bardağı süt

Processed with VSCOcam with f2 preset

Yapılışı:

Kek için once yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mikserle çırpıyoruz sonra ıspanak püresini ekliyoruz ve karısıtırıyoruz. Üzerine diğer kuru malzemeleri de ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırıp fırın tepsisine yağlı kağıdın üzerine döküyoruz, benim fırınımda 180 derecede 30 dakikada pişti ancak her fırın farklı işte, o sebeple siz 20-25 dak. sonra bir kürdan batırıp bi kestirim yapabilirsiniz.

pişen kek henüz sıcakken rulo yapıp uzerini temiz bir bezle ortup ılıyana kadar bekletin bi kenarda. Bu sırada 1,5 paket toz kremşantinden iç kremasını yapabiliriz. Kek ılınınca bir kaşıkla azar azar süt gezdirin ve soğuyunca da krem şantiyi sürün. Kremşanti üzerine nar (ve ananas) ekleyin. dolapta bekletin bir de:)

isterseniz de servis için dilim kestiğinizde üzerinde 1-2 yemek kaşığı süt gezdirin derim 🙂

yeni yıl hep afiyet olsun!

20150204-121643.jpg

Reklamlar