Şeftalili Erikli Crumble

huzurdankale tarafından

Severek yapıyorsun, sonra sevdiklerinle paylaşıyorsun onlar sevince sen bir kat daha seviniyorsun. Hamurişleri, tatlılar tam da bu işe yarıyor. Yaz turtasını yapmaya üşenince crumble denedim, daha hızlı ve neredeyse aynı lezzette oldu.

bal olsun.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Malzemeler:

Hamuru İçin: 2 Su Bardağı Kepekli Un / 1 Su Bardağı Un / 1 Paket kabartma tozu / yarım çay kaşığı tuz / 1 su Bardağından biraz az toz şeker / 200 gram tereyağ / 1 yumurta

İçi İçin: 3 Orta Boy Şeftali / 2 Büyük Boy Erik / Yarım su Bardağı Toz Şeker / 2 Yemek Kaşığı Limon suyu / 1 Tatlı Kaşığı Tarçın / Yarım Çay Kaşığı Kadar Muskat Rendesi / 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası

Yapılışı:

Un, kabartma tozu, şeker, tuzu karıştırın üzerine de küp küp kestiğiniz tereyağını ekleyerek kuru harçla birleştirin. Sonra, biraz çırptığınız yumurtayı da ekleyerek hamuru birleşene kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün yarısını tepsinin dibine parmaklarınızla yayın.

İç malzemelerin de hepsini karıştırdıktan sonra tepsinin dibine yerleştirdiğiniz hamurun üzerine yayın. Hamurun diğer yarısını da parça parça kopararak meyveli harcın üzerine kapatın. 150 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

En güzel ılık servis edilince yanında bi de vanilyalı dondurma ekleyince çok da güzel oluyor.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Reklamlar