Kat

huzurdankale tarafından

Ghent’ten sevgiler 🙂

Burda fırınım yok, o sebeple “no bake” tarifler deniyorum yavaş yavaş. Kek ve kurabiye yapamıyorum diye üzülürken eldeki (Belçika’daki) değişik malzemerle doğaçlama takılıyorum.

Mango ve speculaas (tarçınlı Belçika büskivisi diyelim) kullanıp bildiğiniz muhallebiye yeni bir yorum kattım diyelim.

Tarifin en güzel tarafı da büskivi kısmını ETİ Burçak gibi yulaflı büskivilerden dilediğinizi kullanarak, ya da mango yerine armut, şeftalı, çilek gibi canınız hangi meyveyi istiyorsa onu seçerek yapabilecek olmanız 🙂

Tabi sunum içinde geniş ve kısa kavanozlarınızı kullabilirsiniz 😉

Malzemeler: 1/2 Litre süt (4 küçük kase çıkıyor) –  2 yemek kaşığı un – 2 yemek kaşığı nişasta  – 1 çay bardağı şeker – yarım limon kabuğu rendesi – Çok az toz tarçın – 50 gr tereyağı – 1 paket yulaflı büskivi – dilediğiniz meyveler

Yapılışı: Süt, nişasta, un ve şekeri orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz, kaynamaya yakın limon kabugu rendesini ve yarım çay kaşıgından da az tarcını muhallebimize ekliyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp ılınmasını bekliyoruz. Büskivleri toz haline getirip, erittiğimiz tereyağı ile karıstırıyoruz (kuru gelirse 1-2 yk süt ekleyin) Sonra da atmayıp geri dönüştürdüğünüz salça, bezelye,reçel vb. cam kavanozlarına sıra sıra döküyoruz.

Soğumasını bekleyebilirseniz de soğumaya bırakıyoruz 🙂 Afiyet olsun!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 presetProcessed with VSCOcam with hb1 preset

Reklamlar